Στο Ζαγόρι παίζουν … έδρα

ΖΑΓΟΡΙΟΥ  ΚΟΙΝΟΝ  ΚΑΙ  ΣΥΜΦΕΡΟΝ
________________ ο __________________
Αναδημοσίευση
[...]
"Τα Ζαγοροχώρια βάζουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και ετοιμάζονται για τη σέντρα.
Από 19 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου διεξάγεται η 16η ποδοσφαιρική συνάντηση Ζαγορίου με τη συμμετοχή 12 ομάδων.
Το πρόγραμμα:
[...]"
________________ ο __________________
Χαιρετίζουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Διοργάνωσης του 16ου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Ζαγορίου και .................. 




Στο Ζαγόρι παίζουν … έδρα
12ο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Ζαγορίου 2010
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Χαιρετίζουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Διοργάνωσης του 12ου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Ζαγορίου και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες για τον οργανωτικό σχεδιασμό του πρωταθλήματος, του γνωστού και ως «ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΤΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ».

Ασφαλώς, για να διεξαχθεί πρωτάθλημα χρειάζονται οι Ζαγορίσιες ομάδες, οι Ζαγορίσιοι παίχτες. Πιστεύουμε όμως ότι και αυτά που αναφέρονται ως επιμέρους στην ανακοίνωσή σας (οικονομικά, αγωνιστικά, γηπεδικά), είναι βασικά προαπαιτούμενα που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή. Κάνουν το ποδόσφαιρο ασφαλές για τους παίχτες, ευχάριστο για τους/τις θεατές/ριες και το προβάλλουν ως σημαντικό Ζαγορίσιο γεγονός σ’ αυτούς/ές που το πληροφορούνται.

Σε ό,τι αφορά τον ποδοσφαιρικό θεσμό και την υλοποίησή του αγωνιστικά, παρακαλούμε τους κ.κ. Δημάρχους και Κοινοτάρχες, να υποστηρίξουν δυναμικά το θεσμό του «μουντιαλίτο», οικονομικά και ηθικά (όπως τον έπραξαν στο παρελθόν), καθώς αποτελεί πολιτιστικό γεγονός μεταξύ Ζαγορισίων και όχι μόνον.

Οι κ.κ. Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, να προετοιμάσουν καταλλήλως τα γήπεδα σε ό,τι αφορά τους αγωνιστικούς χώρους (καθαρισμός, πάτημα, κούρεμα, κερκίδες κ.τ.λ.) αλλά κυρίως τους χώρους που προσέρχονται θεατές και μικρά παιδιά. Επίσης το γήπεδο των Ασπραγγέλων χρειάζεται φροντίδα κανονικού γηπέδου (αν δεν είναι Natura 2000), εμείς θα τη λέγαμε καλλιέργεια.

Μπορεί να είναι επίπεδο, αλλά ως αγωνιστικός χώρος καθίσταται επικίνδυνος, από τις συστάδην εξέχουσες τούφες του χορταριού. Θα μπορούσε ο Δήμος Κ. Ζαγορίου να το περιποιηθεί και να το αναδείξει κάπως, ώστε να είναι ασφαλής ποδοσφαιρική έδρα.

Πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθούν και άλλα γήπεδα εφ’ όσον υπάρχουν (π.χ. του Αν. Ζαγορίου), έτσι ώστε να γίνονται παιχνίδια και μετακινήσεις πέρα από το κεντρικό Ζαγόρι κι απ' τις γνωστές έδρες. Στο Ζαγόρι παίζουν έδρα δυο χωριά, το Τσεπέλοβο και οι Ασπράγγελοι που είναι έδρα του Ενιαίου Δήμου Ζαγορίου.

Με την καλή μας πρόθεση κι απ' την εμπειρία μας ως παίκτες και ως θεατές στο θεσμό όλα αυτά τα χρόνια, θα προτείναμε στη διοργανώτρια αρχή, να ορίσει τα κριτήρια συμμετοχής των παικτών σε σχέση με την καταγωγή, καθώς και το εύρος ηλικίας, για να αποφευχθούν γκρίνιες και δυσαρέσκειες που καλά θα είναι να αποτελέσουν πλέον παρελθόν.

Καλή επιτυχία και καλή αντάμωση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ


Αναρτήθηκε από ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στις 11 Ιουνίου 2010 ώρα 4:19 π.μ.