Γιώργος Σουκουβέλος Δήμαρχος Δήμου Ζαγορίου



 Γιώργος Σουκουβέλος
Δήμαρχος Δήμου Ζαγορίου
2019 - 2023

Αντί συνέντευξης 

     Ο Γεώργιος Σουκουβέλος του Αποστόλου, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος κατά κύριο επάγγελμα και υπηρέτησε παράλληλα ως μετακλητός διοικητικός στον τομέα του Αθλητισμού. Σε ό,τι αφορά την Αυτοδιοίκηση είναι τέως δήμαρχος του καπαοδιστριακού Δήμου Τύμφης Ζαγορίου και αισίως νυν δήμαρχος του Δήμου Ζαγορίου για την διανυόμενη Περίοδο 2019 - 2023.
         The Mr. George Ap. Soukouvelos, worked as a chief banking officer, then served as a senior administrative officer in the field of Sport. In terms of self-government, he is a former mayor of Tymfi Zagori and of course the current mayor of Zagori.

        Κατάγεται από το ιστορικό χωριό Σκαμνέλι της Εκλογικής Περιφέρειας – Δημοτικής Ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου, που απέχει 52 χλμ από τα Ιωάννινα και  25 από από την έδρα του Δήμου Ζαγορίου (Ντοβρά).
            He was born in the village of Skamneli of Zagori, which belongs to the Electoral District - Tymfi Municipality of Zagori Municipality and is 52 km from Ioannina and 25 km from the seat of Zagori Municipality (Dovra).
     
      Όπως σημειώσαμε στα προεκλογικά του, ο κ. Σουκουβέλος επέστρεψε από τα «γιαννιώτικα» πράματα στα αυτοδιοικητικά πράματα του Ζαγορίου, μετά από τέσσερα περίπου χρόνια τυπικής απουσίας, αν λάβουμε υπόψη το πόσο στενά παρακολουθούσε τα δημοτικά πράματα της πατρίδας του, του Ζαγορίου μας .

      Είναι ο τρίτος και «τυχερός» στη σειρά καλλικρατικός δήμαρχος, με δεύτερο τον πρώην δήμαρχο κ. Βασίλη Σπύρου και πρώτον τον τέως δήμαρχο κ. Γαβρίλα Παπαναστασίου.

       Ο κ. Γιώργος Σουκουβέλος επεκράτησε του κ. Βασίλη Σπύρου με ποσοστό 51,67%, την Β' Κυριακή των εκλογών (26/05 & 02/06/2019.

     Ο Γιώργος είναι… «τυχερός», γιατί οι προηγούμενοί του, του «έμαθαν» πάρα πολλά και τα έμαθε μάλλον καλά επειδή παρακολουθούσε τα καλλικρατικά δημοτικά πράματα αδιάκοπα. Έμαθε βασικά από τα διαγνωσμένα και αναγνωρισμένα λάθη τους, από την απραγία τους και τη δυσπραγία τους, αλλά και από τα σωστά τους και τα σημαντικά τους πεπραγμένα.

      Δεν αφήνει όμως τώρα πίσω του έτσι απλά μια «δόκιμη» δεκαετία με τα όποια επιτεύγματά της και με ό,τι αυτή συνεπάγεται θετικό ή αρνητικό για το Ζαγόρι, αλλά σκύβει πάνω της κριτικά, στην ποσότητα και στην ποιότητα του έργου των προκατόχων του, εργάζεται στο Πρόγραμμα τετραετίας του Συνδυασμού του και εστιάζει σε κάθε καινούριο ζητούμενο και πρόκληση για το Ζαγόρι.

     Παραλαμβάνει τον Δήμος μας με την «προίκα» που αποταμίευσε η δημοτική περίοδος 2010-14, με τα «πανωπροίκια» που τόκισε η δημοτική περιόδος 2015-19, με ένα πλήθος ασυζήτητων ζητημάτων για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και σειρά ανεπίλυτων προβλημάτων της δημοτικής καθημερινότας που του κληροδότησαν ή καλλίτερα έσπρωξαν ακούσια ή εκούσια στο μέλλον οι δυο προηγούμενες περίοδοι με την κρίσιμη δυσπραγία των καιρών τους, αλλά και με την απειρία των αρχών τους, με τα αδέσποτα αλλά και τους υδατάνθρακες πάνω στο πολιτιστικό τοπίο του Ζαγορίου, στους κατοίκους του και στα μέσα παραγωγής του.

    Ο Γιώργος είναι… «τυχερός», γιατί έχει και την εμπειρία ως δήμαρχος στα καποδιστριακά δημοτικά πράματα.
- 4 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Σκαμνελίου  
- 8 χρόνια Δήμαρχος Δήμαρχος Δήμου Τύμφης (2002 – 10)
- 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζαγορίου (2010-14)
- 4 χρόνια «παρατηρητής» του Δήμου Ζαγορίου (2015-19)

      Ο Δήμαρχος κ. Σουκουβέλος μπορεί και πρέπει να είναι τολμηρός απέναντι στις προκλήσεις της νέας δημοτικής εποχής.

Σίγουρα θα μείνει στη δημοτική ιστορία ως ο Δήμαρχος που ενέταξε το Ζαγόρι στα Πολιτιστικά Τοπία της Unesco, αν αυτό επιτευχτεί. Ασφαλώς και θα είναι πολύ  μεγάλο επίτευγμα ως μεμονωμένο δημοτικό ζήτημα, αλλά και πολύ μικρό απέναντι στα πολλά επίσης μεμονωμένα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και την προοπτική του τόπου μας.

     Το μέλλον εξαρτάται άμεσα από ένα Δήμο με σύγχρονες, λειτουργικές και αποτελεσματικές διοικητικές δομές στη διαχείριση και την επιχειριματικότητα, ικανές να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν με αγαστή συνεργασία και παραγωγική σύμπραξη τους τομείς της οικονομίας που αναπτύσσονται και ευδοκιμούν στο περιβάλλον του Ζαγορίου.

Καλή επιτυχία Γιώργο, με υγεία, τόλμη, πρόγραμμα και εξωστρέφεια Γιώργο!
Βγάλε το Ζαγόρι από το Ζαγόρι. 


Επιμέλεια: Ο Διαχειριστής του ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 



Βιογραφικό Δημάρχου στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Ζαγορίου

Σουκουβέλος Γεώργιος - Δήμαρχος

Ο Σουκουβέλος Γεώργιος γεννήθηκε το 1955 στη Καλλιθέα Φωκίδος.
  • Πτυχιούχος Σχολών Δοξιάδη (Τμήμα Τοπογράφων).
  • Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού
  • Στέλεχος της Τράπεζας ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ /Πειραιώς από το 1982 έως το έτος 2015
  • Συνταξιούχος Τραπεζικός υπάλληλος από το έτος 2015.
  • Εκλεγμένος Δήμαρχος στο Ζαγόρι στον πρώην Δήμο Τύμφης από το έτος 2003 έως το έτος 2010.
  • Εκλεγμένο μέλος στην ΤΕΔΚ Νομού Ιωαννίνων από το έτος 2003 έως το έτος 2010.
  • Μέλος του Δ.Σ ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από τα έτος 2008 έως το 2012.
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από το έτος 2010 έως το έτος 2012.
  • Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) από το έτος 2012 έως το έτος 2015.
Είναι παντρεμένος με την Άννα Καπρίτσιου και έχει ένα αγόρι.

Διαβάστε επίσης  ΕΔΩ : Μήνυμα του Δημάρχου Γεωργίου Σουκουβέλου