Υποψηφιότητες ενδεικτικές του αποχρωματισμού των ψηφοδελτίων ή άλλο "καπέλο";



 αποχρωματισμός ;

Κατ’ αρχήν, χαιρετίζουμε όλες τις υποψηφιότητες και σε όλους τους Συνδυασμούς και ευχόμαστε για την πλήρη κατάρτισή τους.

Επιτρέψτε μας να σταθούμε ιδιαίτερα σε εκείνες με τον χαρακτηρισμό «ΝΕΟΣ» και με την προσδοκία όχι τα «περί πολλών και πολλά υποσχόμενοι», αλλά όλους εκείνους και εκείνες που θεωρούμε ότι έχουν κάνει ορατό το στίγμα τους μέσα στα Προγράμματα των Συνδυασμών τους, που την έγκαιρη δημοσιοποίηση τους ως σαφή και εκτενή κείμενα ενός βασικού πλαισίου Προγραμματικών Θέσεων Πενταετίας μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής στη βάση των αναγκών και προοπτικών του τόπου μας....... περιμένουμε να διαβάσουμε.


Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται εξέχουσες κατά γνώμη μας προσωπικότητες, γνωστές και μη εξαιρετέες για την πολιτική και κοινωνική τους δράση και ασφαλώς τη δημοτική τους θητεία, αλλά και την "παραταξιακή" τους προέλευση. 
Ξεχωριζει θα λέγαμε αυτή, του κ. Μπάμπη Ευθυμίου που κατεβαίνει βέβαια πρώτη φορά μέσα από το προφανώς πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο «Όραμα για το Ζαγόρι» με επικεφαλής τον κ. Τσουμάνη.
Επίσης οι υποψιοφιότητες των "μεταπηδησάντων", όπως αυτές των κ.κ., 
-Ηλία Ράπτη στο προφανώς πολυσυλλεκτικό «Όραμα για το Ζαγόρι» προερχόμενος από το “ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ” με πολιτική αναφορά στο τότε ΠΑΣΟΚ
-Βασίλη Δαλκαβούκη στην μάλλον μετριοπαθή «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» προερχόμενος από το «Το Κοινόν των Ζαγορισίων» που ήταν επικεφαλής του, ενώ ενδιέφερε σε έναν ριζοσπαστικό Συνδυασμό που αναβάθμισε θεαματικά και πρωτόφαντα  τον  δημοτικό διάλογο 
-Παναγιώτη Ρούσκα στο σχεδόν κομματικό «Ζαγόρι της Νέας Εποχής» προερχόμενος από το “ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ” και 
πολλών αξιόλογων προσωπικοτήτων-στελεχών με μακρά ή βραχεία θητεία και ανάλογη εμπειρία στα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια των καποδιστριακών Δήμων και του Καλλικρατικού (Ενιαίου) Δήμου Ζαγορίου.

Ξεχωριστή περίπτωση "αποχρωματισμού;" αυτή των κ.κ., Καναβούλη Κων/νου και Τσουπινάκη Μάκη οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί με συμμετοχή σε τρεις Συνδυασμούς από το 2010 μέχρις σήμερα.
Καναβούλης Κων/νος σε, ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ 2010, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2014, ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ 2019
Τσουπινάκης Μάκης σε, ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ 2010, ΣΠΥΡΟΥ 2014, ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ 2019

Αναφερθήκαμε  παρα-δειγματικά σε υποψηφιότητες οι οποίες προφανώς θα θεωρούνταν στο παρόν ενδεικτικές του επιθυμητού πλουραλισμού και της αναγκαίας πολυσυλλεκτικότητας ως κυρίαρχα και εχέγγυα στοιχεία των υποψήφιων δημοτικών μας σχημάτων τα οποία θα ανακουφίσουν την ταλαίπωρη ζαγορίσια τοπική αυτοδιοίκηση από τα μονοκόμματα χρίσματα.
Σχήματα τα οποία θέλουμε να ελπίζουμε άπαντες ότι δεν θα λειτουργήσουν ως κολυμβήθρες του Σιλωάμ ατομικών θεραπειών και ομαδικών εξαγνισμών από έναν τυχόν αμαρτωλό πρότερο δημοτικό βίο, πόσο μάλλον για την ανάβλεψη ενός νέου πεδίου ιδιοτελούς δράσης για γυρολόγους οι οποίοι αυτενέργησαν στα δημοτικά πράματα ελέω κομμάτων και κομματικών συσχετισμών.

Παρελθόντα, θέλουμε να πιστεύουμε αυτής της νοοτροπίας δημοτικά πράματα, τα οποία όμως δυστυχώς υποθηκεύουν σημαντικά το παρόν, τότε όταν άλλοι λειτουργούσαν ως προικοθέτες και άλλοι ως προικοδέκτες, οι οποίοι στα πρώτα βήματα του Ενιαίου Δήμου Ζαγορίου με έπαρση εμφορούμενη από άγνοια και κοντοφθαλμία αποπροσανατόλισαν την προοπτική του Δήμου, οπισθοδρόμησαν τον βηματισμό του και κατέστησαν τον Δήμο μια άπορη Κοινότητα πανί με πανί και "προίκα ένα βρακάκι", σε ένα Ζαγόρι δυο ταχυτήτων μιας ανισόρροπης και άναρχης  περιβαλλοντικής, οικιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, χωρίς μέτρο και ποιότητα. 
Ευτυχώς αποδοκιμάστηκαν και εξέλειπαν εγκαίρως.
Όχι άλλα χρίσματα, όχι άλλες κομματικές παρέες.

Εστιάσαμε λοιπόν παρα-δειγματικά σε υποψηφιότητες οι οποίες θα συνιστούσαν επειγόντως ανιδιοτελείς φορείς της ζητούμενης ενιαιότητας και της συλλογικότητας στην μετ’ εμποδίων πλην καλοστεκούμενη τελευταία δημοτική μας ζωή και πράξη.   
Σε υποψηφιότητες οι οποίες με τις πολιτικές, τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους γνώσεις, τις εμπειρίες τους και τις δεξιότητες τις οποίες διαθέτουν θα συμβάλουν καταλυτικά στη σύγκλιση των απόψεων και των θέσεων εκείνων οι οποίες θα προσεγγίσουν και επιλύσουν κρίσιμα ζητήματα για τον Δήμο μας. 
Σε υποψηφιότητες οι οποίες θα γνωμοδοτήσουν και θα ενισχύσουν κοινωνιολογικά, τεχνογνωσιακά και οικονομοτεχνικά την επιχειρηματική του προοπτική με γνώμονα την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του παραγωγικό ιστού του Ζαγορίου σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα παραγωγής και των παρεχόμενων υπηρεσιών. 
Σε υποψηφιότητες οι οποίες θα στηρίξουν και θα αναβαθμίσουν τον ορθό, τον αντιπροσωπευτικό και προοδευτικό διάλογο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Σε υποψηφιότητες οι οποίες προφανώς προσυπογράφουν ήδη με την παρουσία τους τον προσδοκώμενο αποχρωματισμό των ψηφοδελτίων τα οποία ενδεχομένως να θεωρούνταν από πρώτης όψης ψηφοδέλτια αμιγώς συντηρητικού τύπου και κομματικής κοπής, αν λάβουμε υπόψη την έξωθεν πολιτική μαρτυρία των επικεφαλής των και των βασικών περιτρεχάμενων. 
Καλά τα λες...
«Αποχρωματισμός» ναι μεν, με συμμετοχή υποφηφιοτήτων με άλλες και διαφορετικές πολιτικές-κομματικές καταγωγές και σαφώς από το δημοκρατικό τόξο, αλλά… μην ακούσουμε και δούμε το βράδυ της Κυριακής (Α-Β)…«Νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στον Δήμο Ζαγορίου», τότε θα έχει κουβαληθεί ήδη πολύ νερό στο μύλο του Χάρβαλη και χατίρι των βασιλικών θα ποτιστούν γλάστρες.
Γιατί της Νέας Δημοκρατίας;
Γιατί, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στα τρία ψηφοδέλτια υπάρχουν και γαλάζιοι επικεφαλής και προφανώς απαρτίζονται αμιγώς από γαλάζια κομματικά στελέχη ή υπάρχουν γαλάζιοι επικεφαλής με την προφανή διαφορά ότι δεν απαρτίζονται αμιγώς από γαλάζια στελέχη κομματικά ή μη, αλλά επιδιώκουν εξ ορισμού τον «αποχρωματισμό» τους με διακριτές υποψηφιότητες άλλης πολιτικής-κομματικής καταγωγής, ωστόσο είτε το ένα είτε το άλλο, ο αρχηγός της ΝΔ υπέδειξε ρητά στον γαλάζιο κόσμο τη μονοχρωμία… των επιλογών τους στα δημοτικά ψηφοδέλτια.
«“Μπορεί κανείς να επιλέξει, πιθανώς, τον δήμαρχο ή τον δημοτικό σύμβουλο που αυτός προτιμά ανάμεσα στους χιλιάδες φίλους της Ν.Δ που συμμετέχουν σε πολλούς συνδυασμούς. Στην κάλπη της ευρωβουλής και της περιφέρειας, όμως, ένας είναι ο δρόμος: Το ψηφοδέλτιο της παράταξης.»

Θέλουμε να πιστεύουμε για τον Δήμο Ζαγορίου ότι, παρά αυτό το προφανές αμιγώς ή μερικά γαλάζιο των ψηφοδελτίων, εκείνα που επί της ουσίας εξαγγέλουν και επιδιώκουν έναν σαφή αποχρωματισμό τους  προεκλογικά, ας τον καταστήσουν σαφέστερο την επομένη των εκλογών - αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο - που θα αποτελούν την πλειοψηφία και ας πετάξουν το καπέλο από εκεί που ήρθε
  
Αποχρωματισμός...

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στον κ. Μπάμπη Ευθυμίου και ας μας  επιτρέψετε αυτήν την καλοπροαίρετη αναφορά  και εξ όσων γνωρίζουμε πρόκειται για ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς το οποίο μπορούσε να εκληφθεί εκ πρώτης ως ετερόκλητο "στοιχείο" στον Συνδυασμό του κ. Τσουμάνη, αντιθέτως όμως μπορεί να είναι μεταξύ των άλλων υποψηφιοτήτων, το πλέον κλασικό και ίσως το ζητούμενο παράδειγμα ενίσχυσης της ενιαιότητας, της σύγκλισης των απόψεων και των θέσεων στα πράματα του Ζαγορίου και αυτονόητα του αποχρωματισμού των ψηφοδελτίων όπως θέλουμε να πιστεύουμε, και να ερμηνεύουμε την συμμετοχή πολλών οι οποίοι μετατρέπουν τους Συνδυασμούς σε συγκοινωνούντα δοχεία. 

Ο κ. Ευθυμίου «κατεβαίνει» από το Τσεπέλοβο (Facebook - "Όραμα για το Ζαγόρι".)  
Ευχόμαστε καλή εκλογή στον κ. Μπάμπη  

Παρομοίως ευχόμαστε, σε όλες τις Υποψηφιότητες για τους 17, τους υποψήφιους Δημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζαγορίου.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υποψηφιότητες και στα τρία αξιωματικά επίπεδα - επικεφαλής, σύμβουλοι, πρόεδροι - αποτελούν απόλυτη πλειονότητα σώματος αιρετών, οι οποίοι/ες ως πολιτικά όντα έχουν κατευθείαν σχέση και αναφορά - ως μέλη ή απλοί ψηφοφόροι - σε Κόμματα κοινοβουλευτικά ή εξωκοινοβουλευτικά, τα οποία ανήκουν στο Δημοκρατικό τόξο.

Το Ζαγόρι και τα μάτια σας!
Ο χώρος και ο χρόνος εργάζονται για το Ζαγόρι.
Κάντε το ίδιο.  
Δεν χρειάζεται πλάτη και τρεχάλα.


Αγγλικά, μυαλό, σύνεση, συλλογικότητα  και ανιδιοτέλεια ………….. είναι αρκετά, για να πάμε Μπροστά και Επάνω το Ζαγόρι μας.

ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ