Οι τρεις ανθυποψήφιοι "debate" στον EPIRUS TV1


Οι τρεις ανθυποψήφιοι στον EPIRUS TV1 «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο | Η ώρα της Ηπείρου | 20/05/2019»
Έναρξη… “debate” από 00.59:20 - 02.17:36  

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
< ...>
 


«Φλερτ» Σουκουβέλου – Σπύρου ή μας γελάνε τα μάτια μας;


Από κοινού, διεμβολισμός Τσουμάνη ή ιδέα μας είναι ;

Βέβαια, δεν θα ερμηνεύσουμε ούτε την στάση του σώματος, ούτε θα σχολιάσουμε την   ευφράδεια ...   

Φαινομενικά... σύγκλιση για συνεργασία το ζητούμενο των τριών ανθυποψήφιων Δημάρχων... στον Κλεισθένη και όχι στείρα αντιπολίτευση.


Εμείς τους συμβουλεύουμε … όσο θα κουβαλάνε τις κομματικές τους «κουλτούρες» τακτικές και νοοτροπίες, την μιζέρια και την ανεπάρκεια του μικροκοινοτάρχη που αποφασίζει και ενεργεί από ένστικτο, διαίσθηση, στενοκεφαλιά και κοντοφθαλμία ώστε να είναι κοινοτάρχης για να είναι, δεν θα κάνουν τίποτε άλλο  παρά μόνο στείρα αντιπολίτευση και τίποτε άλλο.
Καθαριότητα λέτε... Πότε θα καταλάβετε ότι γενική εικόνα του διάσπαρτου σκουπιδαριού  είναι συνέπεια και των αδέσποτων ζώων και των αφεντικών τους γενικά ; 

Λέξη δεν είπαν για... Υδρογονάνθρακες, Αδέσποτα, Μνημεία, Δημοτικά κτίρια (πρώην εκπαιδευτήρια) και "Ζαγόρι, περιββάλλον δια βίου μάθησης στο περιβάλλον"... πόσο μάλλον  για "Ινστιτούτο Αγροτουρισμού" αναδιοργάνωσης, καθοδήγησης των τουριστικών επιχειρήσεων, προβολής των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναζήτησης και έλκυσης πελατών-επισκεπτών και αναβάθιμησης του τουριστικού μας πακέτου! 
... εκτός του κ. Τσουμάνη που εστιάζει στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον 

(Περιττό να πούμε ότι μας διαβάζουν "γενικά" και αυτό είναι προς τιμήν τους / μας)

 
Σουκουβέλος… βάλει ευθέως ή σχολιάζει ευμενώς προς κ. Σπύρου;
Τον "έσφαξε" με το βαμβάκι.... 
Για αργοπορία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας «κατηγορεί» την απερχόμενη αρχή. Το ξεπερνάει όμως ως περίπου «φυσιολογικό» και εστιάζει στην επόμενη μέρα με την καθημερινότητα, δηλαδή το κομμάτι στο οποίο εστιάζει βασικά ο κ. Σουκουβέλος. Ουσιαστικά επαναλαμβάνει την ατομική του συνέντευξη (ΕΔΩ)
Μάλλον, «αμοιβαία τα αισθήματα» των κ.κ., Σπύρου – Σουκουβέλου, με τον κ. Τσουμάνη απέναντι με εμπεριστατωμένη («θα») επιχειρηματολογία και κριτική στα ζητήματα των οποίων φαίνεται να είναι καλά διαβασμένος αλλά και να προορίζει σαφώς τα πράματα τα οποία αποτελούν θέσεις του 
Θα κάνουμε λίγα σχόλια αρχής από τον κ. Σουκουβέλο και να του ευχηθούμε προκαταβολικά, καλή επιτυχία!
Κατά την εκτίμησή μας…
Ο κ. Σουκουβέλος, στην ερώτηση «γιατί τώρα και όχι το 2014», δεν μας κάλυψε η αιτιολόγηση του… ότι δεν πρόλαβε να κατεβεί λόγω ασυμβίβαστου το οποίο ήρθη 14 Απρίλιου 2014!
Ο κ. Γκόντας έλαβε το γαλάζιο «χρίσμα» από τον κ. Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου 2014.
Ο κ. Σουκουβέλος μπήκε στο ψηφοδέλτιο Γκόντα 12 Απρίλιου 2014, που κατατέθηκε στις 27 Απριλίου, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε τον αγώνα για την παράτακη Γκόντα του πολύ νωρίς 
Οι εκλογές έγιναν 18 Μαΐου 2014  (Σουκουβέλος 843 σταυροί) 
Το γιατί το γνωρίζει ο ίδιος. Τις τυχόν επιδιώξεις του στα ανώτερα αυτοδιοιηκητικά επίπεδα, όπως επίσης το αν άφησε χώρο σε κάποιον άλλον υποψήφιο για τον Δήμο Ζαγορίου, τον οποίο στήριξαν το 2010.
Σίγουρα όχι στον κ. Τσουμάνη.
Επίσης, αν όχι ο ίδιος (δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα οικονομικά στοιχεία  δαπάνες – μελέτες της απερχόμενης αρχής για έργα υποδομών 3,5 εκατομμύρια που τρέχουν)… θα έπρεπε, το οικονομικό του επιτελείο να τα γνωρίζει εάν και εφόσον το έκριναν σκόπιμο προκειμένου να έχουν άποψη προεκλογικά και σχέδιο πενταετίας…
ΕΝΦΙΑ το πάγιο αίτημα του ΖΚΣ...
Σχετικά με το ΕΝΦΙΑ για τον οποίο καιρούς τώρα «φωνάζουμε» καλά το έπιασε ο κ. Σουκουβέλος…
Να επισημάνουμε όμως ότι δεν μπορεί να γενικευτεί στο Ζαγόρι, δηλαδή και στα νοικοκυριά με κεραμοσκεπές ή με άλλο υλικό εκτός σχιστόλιθου (πλάκας).
Για αυτονόητους λόγους…
Για να είμαστε σαφείς, ο παραδοσιακός οικισμός δεν συνίσταται και χαρακτηρίζεται μόνο στα πέτρινα τοιχία - ντουβάρια που ενδεχομένως να διαθέτουν τα σπίτια και ιδιαίτερα Κεντροδυτικό Ζαγόρι, αλλά στη στέγη του.
Για υπάρχει χρώμα-εικόνα, πρέπει κάποιος να πληρώσει για υπάρχουν παραδοσιακά κτίσματα και οικιστικά σύνολα. 
Αυτά, κ. Σουκουβέλε, όχι απλά πρέπει να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ αλλά να επιδοτείται η διαφορά κεραμίδι – πλάκα, να επιδοτηθούν επίσης τα υφιστάμενα κεραμόσκεπα τόσο όσο να δημιουργήσουν την υποδομή αντοχής κεραμοσκεπών, διαφορετικά σε λίγα χρόνια θα καταντήσουν μωσαϊκά όλα τα οικιστικά σύνολα και οι κατεξοχήν διατηρητέοι πυρήνες μέσα στους μικτούς τύπους των οικισμών του Ζαγορίου. 
α λήμματα και τηγανόλαδα να «πιάσετε» πρώτα, αφού το περιβάλλον είναι πόρος ζωής για την οικονομική ανάπτυξη του τόπο μας.
Όμβρια... 
Όσο για τα όμβρια (που εθίγη...)  όταν ήταν καποδιστριακοί δήμαρχοι, ας τοποθετούσαν αγωγούς και φρεάτια στα 200μετρα καλντερίμια τα οποία έστρωναν δίκην διαδρόμων εκεί που υπήρχε δεξαμενή ψήφων.
Αποτέλεσμα σε κάποια χωριά, η απορροή των όμβριων από τους λόφους στων οποίων το πρανές είναι χτισμένα, βρίσκουν κοίτη στα καλντερίμια και  καταλήγουν εν είδει πλημμυρίδας στις πλατείες, μεταφέροντας μαζί και κάποια κυβικά μπάζα, αμμοχάλικα και σκουπίδια… κ.κ.., πρώην δήμαρχοι και νυν ανθυποψήφιοι. 
Τεράστια λάθη και χαμένα λεφτά πετάχτηκαν με ευκολία σε καλντερίμια χωρίς υποδομή δικτύου ομβρίων, που αντί να επιλύσουν προβλήματα, δημιούργησαν περισσότερα. 
Ποτάμια, τα καλντερίμια. Πηγαίνετε να δείτε, να ανηφορίσετε στις κατεβασιές... καγιά - κανό. 
Και επειδή όλοι/όλες είμαστε ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, αγωγοί ομβρίων, δίκτυο ύδρευσης και καλντερίμια πάνε πακέτο. Τώρα, θα κάνετε όπως τα παροιμιώδη έργα... πέφτει η άσφαλτος, μετά σκάβει η εταιρεία τηλεφώνων και μετά σκαβουμε το λάκκο της οικονομίας.
Το 2010 ήιαν αμίλητο νερό σχετικά με την εγκατάσταση της έδρας του Δήμου στο δίπατο σπίτι στη Ντοβρά. 
Με το δίκιο τους, πολλά τα χιλιόμετρα από από τη χαλαρή έδρα τους, στα Γιάννινα.  


Σπύρου… κάνοντας χρήση της λέξης «όραμα», βάλει μάλλον εμμέσως κατά της  επωνυμίας του Συνδυασμού «Όραμα για το Ζαγόρι» Τσουμάνη…
Δεν ακούσαμε βέβαια τον κ. Σπύρου... "Που ήσαστε κ. Σουκουβέλε επί μια 8ετία ; 

Σίγουρα δεν θα ακούγονταν καλά, αλλά και υπόψη ότι ο κ. Σουκουβέλος δεν επ-έκρινε τον κ Σπύρου είτε επειδή απουσίαζε είτε από πρόθεση "φιλική" στη Β' Κυριακή...   ή επειδή "ό,τι έγινε έγινε, τώρα ξεκινάνε από μηδενική βάση", κάτι δηλαδή σαν παρθενογέννηση. 
Με την γνωστή ηπιότητα και μετριοπάθεια ο κ. Σπύρου ωστόσο με ανεπαρκή σχεδόν αυτοκριτική αφέθηκε στην κρίση του εκλογικού σώματος…  «Κρινόμαστε για το έργο μας  από αλάνθαστο αισθητήριο του κόσμου  και  επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει διατεθειμένους να συμφωνούμε, με σύγκλιση για συνεργασία και όχι στείρα αντιπολίτευση. Κρινόμαστε για το έργο μας στην περασμένη πενταετία και τι σκοπεύουμε για το μέλλον. Δεν μιλάμε για οράματα αλλά για την σκληρή πραγματικότητα του Δήμου. Το αλάνθαστο αισθητήριο του κόσμου αυτό θα κρίνει και θα αποφασίσει.» 


Τσουμάνης… βάλει ευθέως και με επάρκεια στοιχείων (9 χρόνια μέλος ΔΣ) κατά Σπύρου, ότι το ΔΣ δεν λειτούργησε στο πνεύμα της σύγκλισης, αλλά με βάση προσωπικούς τρόπους (;) … ότι δεν έσκυψε πάνω στην καθημερινότητα και συγκεκριμένα στην καθαριότητα και στα χιόνια