Ανεξήγητη «επίθεση» στο γεφύρι Καμπέρ Αγά ...



Ανεξήγητη «επίθεση» στο γεφύρι Καμπέρ Αγά

Ανεξήγητη  είναι η φθορά που προκάλεσαν άγνωστοι στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι Καμπέρ Αγά στον Ζαγορίτικο ποταμό, κοντά στους Μηλιωτάδες Ανατολικού Ζαγορίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι αντί να θαυμάζουν αυτά τα δημιουργήματα των παλιών μαστόρων, τα καταστρέφουν, συνήθως ψάχνοντας για κρυμμένους θησαυρούς, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα δεν έψαχναν για λίρες…

Οι άγνωστοι δράστες τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, γκρέμισαν τμήμα του πέτρινου πεζουλιού σε μήκος περίπου ενός μέτρου επί του τόξου…..

Ολόκληρο το κείμενο... ΕΔΩ

_____________________________________________________________________

Καθόλου απίθανο το «μπλουμ»!

SOSτε τα Γεφύρια μας
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
(.........)
Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο γεφύρι;
(……)
Να το σκάψει, να αφαιρέσει μια πέτρα από οποιοδήποτε μέρος του, μέτωπα ή κατάστρωμα (θυμηθείτε την "εκσκαφή" στου Κόκκορη πριν μερικά χρόνια) και να αποκολλήσει ένα στηθαίο της κουπαστής (δόντι) για να ακούσει το μπλουμ στη λιμνούλα του ποταμού (συνέβηκε) στα βάθρα του, άλλος να..................
(……..)
___________________________________________________________
Υγ
Εννοείται πως σε καμία περίπτωση ο Β. Ουγκώ δεν μπορεί να θεωρηθεί ηθικός αυτουργός  για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων………
__________________________________________________________

(……..)
Το «χρονικό» του γεφυριού Καμπέρ Αγά
(……..)
Νοέμβριος 2012Λιράρηδες ξήλωσαν σημαντικό μέρος του στηθαίου και της μετώπης του γεφυριού Καμπέρ Αγά και το διέλυσαν (…)
(……..)
4 Μαΐου 2015 έγραφε το ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ:
Φράξτε το δρόμο στους ασυνείδητους.
Προστατέψετε το γεφύρι και όλα τα γεφύρια μας από βανδαλισμούς.

The Interreg IPA CBC Programme “Greece – Albania 2014 – 2020” was approved by the European Commission on 30/07/2015 by decision C (2015) 5482.


The second modification of the Programme was approved by the European Commission on 14/02/2018 be decision C (2018) 559.