ZΑΓΟΡΙ "UP": "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Κυριακή 11 Μαΐου 2014 

Δημοσκοπήσεις
Δημοσκόπηση είναι η διαδικασία η οποία στοχεύει στην «διαπίστωση της γνώμης μιας ομάδας ανθρώπων για κάποιο θέμα, η οποία γίνεται από την υποβολή ερωτήσεων σε ένα δείγμα του σχετικού πληθυσμού, την καταγραφή των απαντήσεων, και τον έλεγχό τους με στατιστικές μεθόδους» (“el.wiktionary.org”)
Ό,τι ή όπως και αν θεωρείται η “δημοσκόπηση”, εμείς παραμένουμε φανατικοί οπαδοί της θεώρησης η οποία διατυπώνεται στον εξής "ορισμό" «Το αντίθετο της Επιστήμης/Επιστήμονα είναι ο Τσαρλατανισμός/Τσαρλατάνος».
Βασικό εργαλείο των δημοσκοπήσεων είναι η “ερώτηση” και δεν είναι απαραίτητο - κατά την γνώμη μας - να είναι καμιά/νείς πολιτικός επιστήμονας ή κοινωνιολόγος ώστε να γνωρίζει ότι, το κάθε ερώτημα το οποίο διατυπώνεται “μεθοδικά” εμπεριέχει προκαταβολικά και την ζητούμενη απάντηση. 

Πίνακας: Τυπικό / Ενδεικτικό “παραδείγματα” παραπλανητικής Δημοσκόπησης

Αποτελέσματα
Τα “αποτελέσματα” είναι η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του εκλογικού σώματος με αριθμούς. Στα “παλιά” τα χρόνια το “αποτέλεσμα” υπάκουε στον παράγοντα “νοθεία” με αποτέλεσμα το κάποιο άλλο “αποτέλεσμα”.
Στην εγγύτερη διαχρονία, το άλλο “αποτέλεσμα” το εξασφαλίσει εξαιρετικά το εκλογικό σύστημα/μέτρο του 50% +1 . Λόγου χάριν, στην περίπτωση κατά την οποία μεταξύ τριών και  πλέον Συνδυασμών ο πλειοψηφών λάβει ποσοστό 50% ψήφων δεν θεωρείται απόλυτη πλειοψηφία και οδηγείται στον β΄ γύρο  όπου ενδεχομένως να έλθει δεύτερος.