Προς τον Δήμαρχο του Δήμου Ζαγορίου Κύριο Σπύρου Βασίλειο

Πέμπτη 29 Μαίου 2014 

http://skamneli.gr/

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Δήμαρχο του Δήμου Ζαγορίου 



Αξιότιμε Δήμαρχε Κύριε Σπύρου Βασίλειε

Ως ιστολόγιο “ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” και με την “Πρωτοβουλία Διαλόγου Νέων Πολιτών” - της μηδέποτε εισακουσθείσης από την απερχόμενη δημοτική σας Αρχή παρά τις διαρκείς διαλεκτικές παρεμβάσεις της - θεωρώντας πλέον ότι το Δημαρχείο και ο Δήμος μας από τα εντελώς «Καλά και Συμφέροντα "του Ζαγορίου"» περιέρχονται στα απολύτως «Κοινά και Συμφέροντα του Ζαγορίου», τότε κ. Σπύρου,  παρακαλούμε να δεχτείτε τις ευχές μας για το “σιδεροκέφαλο” της εκλογής σας με αυτήν την σημαντική νίκη της "Ενιαίας Δημιουργικής Κίνησης Πολιτών" και των "Συμπαρατάξεων" ενός σχεδόν καθολικού "πρωτόγυρου" εκλογικού σώματος, που συνέκλινε αποφασιστικά την Κυριακή της 25ης Μαΐου 2014 στο τελικό αποτέλεσμα.

Σας καλούμε ακόλουθα, να φανείτε κυριολεκτικά αντάξιος της επωνυμίας του συνδυασμού σας και να επανατοποθετηθείτε υπέρ του αντιληπτού σας βελτιωτικά στις προγραμματικές σας θέσεις, συγκλίνοντας δεόντως εποικοδομητικά στις μονόδρομες επιταγές των καιρών και δεσμευτικά στις αρκούντως δεδηλωμένες προτάσεις  συνεργασίας  που σας έγιναν από τις Συμπαρατάξεις του Β’ Γύρου, στο βαθμό βεβαίως που αυτές οι προτάσεις τεκμηριώνονται εφεξής προγραμματικά, αν και υπήρξαν απολύτως εισακουστέες και εκπληκτικά χρήσιμες κατά την  προεκλογική των εκφορά.

Αυτά και εφόσον από πλευράς σας αφουγκραστήκατε ευκρινώς τη φωνή που έλεγε και λέει ότι,“η αυτοδιοίκηση του Ζαγορίου κρέμεται απελπιστικά στην κορνίζα της πλακανίθρας Μπελόης με όμηρο το μέλλον του Ζαγορίου και μαζί ατενίζουν φάτσα μπάλα την μονόδρομη προοπτική μιας ολέθριας κατρακύλας στην χαράδρα του «Αγίου Βίκου» με τα ρέοντα τηγανόλαδα και τα απορρυπαντικά της ανισόρροπης ανάπτυξης, αντί εξόδιας χοής στην κατεαγμένη κάρα τους”.»  

Διπλά συγχαρητήρια κ. Σπύρου, πρώτον για το προφανές ήπιο της προεκλογικής σας συμπεριφοράς και δεύτερον για το εμφανές μεγαλόψυχο της προσπάθειας που καταβάλατε για την εξομάλυνση τυχόν εμποδίων που προέκυψαν στην εκλογική διαδικασία που το τυπικό αποτελέσμά της σας έχρισε δήμαρχο του Ενιαίου Δήμου Ζαγορίου, καθότι ουσιαστικά είχατε χριστεί δήμαρχος στην περιρρέουσα της κάλπης, από το μεσημέρι  της Κυριακής.

Σημειώστε όμως Δήμαρχε ότι, πρόκειται για μια σημαντική τοπική ετυμηγορία που συμπίπτει με την ισχυρή ετυμηγορία της επικράτειας, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του ευρωκοινοβουλίου και με ό,τι αυτή σημαίνει ή συνεπάγεται σημειολογικά ή πραγματολογικά  ως μια εν δυνάμει διακήρυξη της Κυριακάτικης κάλπης για αναστροφή της υπάρχουσας.  

Τέλος, σας συμβουλεύουμε να αλληλεπιδράσετε με το Ενιαίο του Ζαγορίου για το Ενιαίο του Ζαγορίου συνεργατικά και δημιουργικά, με εκείνες τις καθολικές κοινωνικές και τις δεδηλωμένες δυνάμεις που συνθέτουν τη νέα δημοτική αρχή, εκείνες τις δυνάμεις που οργανώνουν την αυτοδιοικητική της αποστολή και τεκμηριώνουν αποφασιστικά τον ενεργητικό της ρόλο. 

Και το σπουδαιότερο Δήμαρχε κ. Σπύρου, εκείνο που θα σας προσδώσει ευσταθή βηματισμό και θετική προοπτική, είναι το απολύτως αυτονόητο για τον κοινό ζαγορίσιο νου που λέει, να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και συγχρόνως την τραγική δημοτική καθημερινότητα εκείνη που κάποιοι μέχρι χτες την χαρακτήριζαν «κύριο δημοτικό έργο», προκειμένου να περάσετε στα προσδοκώμενα επίπεδα του κατεξοχήν αυτοδιοικητικού έργου, ώστε να αφρατέψει αυτός ο χέρσος τόπος μας και  να φάει ψωμί ο κόσμος του.
Τι έχετε να κάνετε;
Πολλά!

Συγχαρητήρια κ. Σπύρου.

Συγχαίρουμε επίσης την φέρελπι "αντιπολίτευση" των κ.κ. Τσουμάνη Λεωνίδα και Δαλκαβούκη Βασίλη ως αυτοδιοικητικά νεοφώτιστους και πολλά υποσχόμενους επί τη βάση των προγραμματικών τους θέσεων και αυτονόητα στην ζητούμενη συνεργασία, όπου ο καθένας και όλοι μαζί θα εργαστούν συλλογικά ως δημοτικό σώμα και θα συνεργαστούν αγαστά με τους δημότες για το Ενιαίο Ζαγόρι. Και στον κ. Παπαναστασίου Γαβριήλ επίσης, του ευχόμαστε καλή και κατά μείζονα λόγο αντιπολίτευση ή ολική επανορθωτική συμπολίτευση "δημοτικής σωτηρίας", άμα προφανώς πειθόμενος από την γενικόλογη και απροσωποποίητη αναφορά μας που έλεγε «Και αυτό ως επιταγή ή ιδία απόφαση, στην περίπτωση κατά την οποία έστω και την ύστατη στιγμή και στα πλαίσια μιας τυχόν όψιμης αυτοκριτικής τους αν και εφ’ όσον θεωρήσουν ανέφικτη τη μεταστροφή τους και το ως τώρα έργο τους επιζήμιο, πλην όμως, εχούσης βέβαια και της υστερνής ευκαιρίας προκειμένου στις επαναληπτικές εκλογές να κληροδοτήσουν την μεταμελημένη αλήθεια τους στα κοινά και συμφέροντα του Ζαγορίου, αποφασιστικά.»

Συγχαρητήρια.

Με ζαγορίσια εκτίμηση και αδιαπραγμάτευτες θεωρήσεις

ΖΑΓΟΡΊΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
COMMONS AND INTERESTS OF ZAGORI
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ