Κτηματολόγιο και λανθασμένες καταχωρήσεις



Δεδομένου του Χειμώνα που ενέσκηψε φέτος στο Ζαγόρι και δεδομένης της αδυναμίας των δημοτών να επισκεφτούν τα κτηματολογικά γραφεία «ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», Κήπων και Μηλιωτάδων, πόσο μάλλον να δηλώσει ηλεκτρονικά τα ακίνητά του ο Πληροφορικά αναλφάβητος γηραιός πληθυσμός του Ζαγορίου, προέκυψαν και τα εξής:  


  1. Λανθασμένες καταχωρήσεις στο σύστημα που εφαρμόζει η εταιρία, ενώ εμφανίζονται στην ορθή θέση στον χάρτη κτηματογράφησης!!!!!
  2. Κοινοποιημένη απόφαση της αναδόχου Κοινοπραξίας να σταματήσει από τον ερχόμενο μήνα τη λειτουργία των γραφείων της σε Κήπους και Μηλιωτάδες!!!!! 


Υπάρχει περίπτωση να έχεις δηλώσει – τσεκάρει το γεωτεμάχιο εντός οικισμού και στην προεπισκόπηση της ηλεκτρονικής δήλωσης να εμφανίζεται εκτός ορίων οικισμού;
Υπάρχει και ευτυχώς διορθώνεται εύκολα, με έγκαιρη επικοινωνία email, εφόσον γίνει αντιληπτό από τον δηλούντα ηλεκτρονικά.
Η απόκριση είναι άμεση από τους ελεγκτές μηχανικούς.

Τι γίνεται όμως με τα συγκεχυμένα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων;

Το πρόβλημα λοιπόν των λανθασμένων καταχωρήσεων δεν αφορά μόνο στις τυχόν και πιθανόν μεμονωμένες περιπτώσεις των ατομικών ιδιοκτησιών, αλλά στη σύγχυση των ορίων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ζαγορίου και όχι μόνο!
Εμπλοκή κοινοτήτων εκτός ορίων Δήμου Ζαγορίου, όπως παράδειγμα της μετονομασθείσης κοινότητας Καρυών σε Μεταμόρφωση του Δήμου Ζίτσας.
Σύγχυση με τον οικισμό των Καρυών (Μογκλιοί, Μογγλιοί, Καρυαί) Ζαγορίου;
Μήπως πρέπει να πάρουν το  λόγο, Περιφερειάρχης και Βουλευτές για το ζήτημα;


______________________________________________________________________________
Διαβάστε σχετικά με το ζήτημα Κτηματολόγιο:

Μέχρι 10 Ιουνίου το Κτηματολόγιο-Διαμαρτυρία Δήμου Ζαγορίου για τα λάθη στα όρια κοινοτήτων

typos-i.gr - Δήμος Ζαγορίου: Λάθη στα όρια των κοινοτήτων

epiruspost. - Διαμαρτυρίες στο Ζαγόρι για το Κτηματολόγιο