Born to be murdered …in Zagori of Epirus, Greece

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Born to be murdered …in Zagori of Epirus, Greece

(ΦΩΤΟ: pronews.gr)

Τι πιο απλό, να διαδοθεί μια είδηση;

“Born to be murdered” λοιπόν στο Ζαγόρι και …σχεδόν απαρατήρητο από τους έξι Ιδιωτικούς, τους πέντε Δημόσιους Τηλεοπτικούς Σταθμούς και μάλλον στους τέσσερις της Περιφερειακής Ζώνης  Ηπείρου το γεγονός ότι, μετά από το “Captain Corelli's Mandolin” στην Κεφαλλονιά το 2001, στο Ζαγόρι τώρα και συγκεκριμένα στα χωριά Τσεπέλοβο (κύριος Σταθμός), Σκαμνέλι και Μονοδένδρι που μετατράπηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 σε χολιγουντιανό σκηνικό.
Προφανώς…… ή το είδαν σαν ένα ακόμα γεγονός ασήμαντο από τη ρουτίνα της τέχνης του κινηματογράφου…….. ή σαν ένα ακόμα απρόσφορο γεγονός για τον αδηφάγο τηλεοπτικό χρόνο……. … ή δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τους αστέρες ….. ή να μην τους έγινε επιτρεπτό από (-).......ή πολύ πιθανόν να μην το πήραν καθόλου χαμπάρι ….
Ποιος θα έπρεπε τους το πει ή να το ζητήσει, δηλαδή «να φέρει τα κανάλια» όπως λέει ο λαός μας;
Ο Δήμος λένε οι συνδημότες μας. 
Με το δίκιο τους.......
Αλλά, όλα ο Δήμος; Και το αλάτι και τις λακούβες και τα ΜΜΕ;
Άλλοι φορείς και συλλογικότητες;

Σε ό,τι αφορά την ΠΔΝΠ, θα ήταν υποθέσεις και εικασίες……. οτιδήποτε γύρω από την απουσία του Τηλεοπτικού Ρεπορτάζ καναλιών πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας από το περιβάλλον των γυρισμάτων της εν Ελλάδι χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, που παρόμοια δεν φιλοξένησε αυτός ο τόπος μετά από τον “007” στην Κέρκυρα και στα Μετέωρα το 1981. 
Εμείς πάντως στείλαμε τα e-mail μας.......................................

Ότι γίνεται μαθαίνεται;
Προφανώς και δεν μαθαίνεται, προφανώς και δεν κάνει τον «γύρο του κόσμου» μια είδηση που δεν δυσφημίζει τη χώρα μας και την πολιτεία της
Και μιλάμε για μια χώρα γενεσιουργό των τεχνών, τι κι αν…… στην τρέχουσα δεκαετία της έλαχε να διακόπτονται θεατρικές παραστάσεις και καθυβρίζονται συντελεστές της
Αντιθέτως, ειδήσεις που αφορούν στο τι φτερό φόρεσε ο ένας και τι καπέλο ο άλλος,  είναι ειδήσεις που πληρούν και τέρπουν τον τηλεοπτικό χρόνο και κάνουν στο Πι και Φι τον «γύρο του κόσμου»
Καμία αμφιβολία ότι βιώνουμε μια τηλεπαθητική – ψυχονευρωτική  κατάσταση σε έναν τηλεοπτικό χωρόχρονο και στα πλαίσια μιας κατά τα άλλα αντικειμενικής ενημέρωσης, όπου ένας κόσμος προσπαθεί να ξεχωρίσει τα “real news” από τα  “fake  news” και με αυτά τα δυο "news" σε ένα σωρό βραδινά παράθυρα με συνομιλητές που πάει η τρολιά τους γόνα! 
Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

Για την προβολή ποιας πατρίδας “on the rocks” και για το ζωντάνεμα ποιας ”wifi” επαρχίας θα μιλάμε;
Για ποια βιώσιμη ανάπτυξη στο Ζαγόρι, για ποια στήριξη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και ποια προβολή του ιστορικού -πολιτιστικού - οικοτουριστικού πακέτου μας;
Εκτός και αν μας επιφυλάσσουν τα ρεπορτάζ τους, ιδιαίτερα τα Δημόσια, που θα πρέπει να λειτουργούν εξ’ ορισμού με το «επί παντός επιστητό» στα δρώμενα της επικράτειας και όχι μόνο στην περιοχή Συντάγματος

Ωστόσο το Ζαγόρι θα τον κάνει τον «γύρο του κόσμου» ….. στις Αίθουσες του Κόσμου.

Ευχαριστούμε «προ εορτής», εκείνους που πρέπει να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. 

ΩΤΟ: epiruspost.gr)

Τhe film
«Γεννήθηκε για να δολοφονηθεί» ….. στο Ζαγόρι και ασφαλώς μη εξαιρουμένων μερικών πλάνων στα Τρίκαλα και στο Σύνταγμα,  έλαβε χώραν το μεγαλύτερο μέρος των εσωτερικών και εξωτερικών γυρισμάτων της ταινίας θρίλερ με τίτλο “Born to be murdered” («Γεννήθηκε για να δολοφονηθεί»).  
Τα γυρίσματα στο Ζαγόρι ξεκίνησαν στις 27 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, παρεμβαλλόμενων  και μερικών γυρισμάτων κάπου στους Δελφούς.




                                                           (ΦΩΤΟ: zimbio.com)

Luca Guadagnino and Ferdinando Cito Filomarino
Πρόκειται για αγγλόφωνη, αμερικανοϊταλική συμπαραγωγή, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου για την Ελλάδα. Σκηνοθέτης της ταινίας ο Ιταλός Ferdinando Cito Filomarino, με παραγωγούς τους Marco Morabito και Luca Guadagnino, που είναι οι δημιουργοί των τεράστιων κινηματογραφικών επιτυχιών Call me by your name, Suspiria και I am love.  (πηγή: in.gr – epiruspost.gr)


John David Washington
Πρωταγωνιστής ο σταρ του Χόλιγουντ Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, στο ρόλο ενός αμερικανού τουρίστα, του Μπέκετ, που βρίσκεται ακούσια στο στόχαστρο μιας συνωμοσίας σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. (πηγή: in.gr – epiruspost.gr)
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Σπάικ Λι «BlackkKlansman» που διεκδίκησε φέτος 6 ΄Οσκαρ, ενώ απέσπασε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο του αφροαμερικανού δημιουργού. (πηγή: in.gr – epiruspost.gr)
Για τις ανάγκες της ταινίας συνέρευσαν στο Ζαγόρι (κεντρικό) και κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές του μονάδες περί τα 170 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες  μονόκλινες οι κρατήσεις για έκαστο άτομο, ηθοποιοί, κομπάρσοι, τεχνικοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί. Επίσης δεκάδες επιβατηγά οχήματα και μεταφοράς των απαραίτητων εξοπλισμών, αλλά και οχήματα «κομπάρσοι».

Denzel Hayes Washington
Gest Star Trek!!! … στον τόπο των γυρισμάτων και με κύριο προορισμό το Τσεπέλοβο, ο διάσημος ηθοποιός Ντένζελ Ουάσιγκτον, πατέρας του πρωταγωνιστή της ταινίας Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, που κατέφθασε να δει τον γιό του και να γνωρίζει τον φυσικό και δομημένο περιβάλλον που αποτελεί σκηνικό της ταινίας. 

 Καλά Όσκαρ λοιπόν χρυσά, με αντανάκλαση Ζαγόρι 

Αυτά τα λίγα.
Περισσότερα θα ήταν πολλά για τον «γύρο του κόσμου»


___________________________________________________________________________
Δημοσιεύματα σχετικά στον ηλεκτρονικό τύπο