Στον Αη Γιάννη το Ρογκοβό η Μερώπη Τσούφη






Από facebook - Δημόσιο χρήστης Μερόπη Τζούφη βρίσκεται στην τοποθεσία Ζαγοροχώρια.



«Στο Μικρό Πάπιγκο, το Μεγάλο Πάπιγκο και την Αρίστη συζητήσαμε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ ενημερώσαμε για τις ενέργειες του Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ορεινών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ζαγορίου, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έργων υποδομής και επενδυτικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Καπέσοβο, το Τσεπέλοβο και το Skamneli Zagoroxoria, όπου συναντηθήκαμε με κατοίκους και επιχειρηματίες και συζητήσαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, όπως αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν από τη σύνδεση του Κεντρικού με το Ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία Οδός.

Ενημερώσαμε για την πρόσφατη πίστωση των 350.000 ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι Κήπους.

Τέλος, επισκεφθήκαμε τα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και το μαρτυρικό χωριό των Απράγγελλων, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο, όπου παρέστημεν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για τον εορτασμό της Μονής.»