Προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Ζαγορίου


Οι τρεις ανθυποψήφιοι "debate" στον EPIRUS TV1
«Λέξη δεν είπαν για... Υδρογονάνθρακες»… ΕΔΩ
Από τη συνέντευξη του κ. Σουκουβέλου στον τοπικό σταθμό ITV
«Παραθέτουμε, αυτούσια αλλά και σε σύνοψη τον λόγο του»… ΕΔΩ  







Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Ζαγορίου


Αξιότιμε κύριε Σουκουβέλε

Επειδή τα γραπτά μένουν με τις υπογραφές και όχι οι περιστασιακές προφορικές δηλώσεις,  εσείς προσωπικά και κατά συνέπεια o Συνδυασμός "Νέα εποχή για το Ζαγόρι", δεν προκύπτει να έχετε δεσμευτεί επίσημα ή και ενυπόγραφα σε κάποιο έγγραφο, ούτε βέβαια στις προεκλογικές προγραμματικές δηλώσεις σας τηλεοπτικά, σε ό,τι αφορά το ζήτημα «έρευνες για υδρογονάνθρακες και πιθανή εξόρυξη στο Ζαγόρι».
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2018 ήσαστε παρών ως άτομο στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο κατά των ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Τέλη ίδιας χρονιάς ως επικεφαλής πια του Συνδυασμού σας, αναφερθήκατε στην «αξιοποίηση φυσικών πόρων» χωρίς να εξηγήσετε πως εννοείται την αξιοποίηση στις προγραμματικές σας δηλώσεις προεκλογικά. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και στη συνάντησή σας με μέλη του ΕΤΕΖ, εκθέτοντας τότε προφορικά τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού σας κάνατε λόγο για κάποια «ισόρροπη ανάπτυξη στο Ζαγόρι με σεβασμό στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εννοούσατε, το αυτονόητο.
Ενδεχομένως όμως και να προκύψει Δήμαρχέ μας αυτό το «εφόσον χρειαστεί» της δήλωσής σας και μάλιστα στην περίπτωση μιας άλλης κυβέρνησης, με μια άλλη πολιτική θεώρηση για τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας μας και για "χ" ή "ψ" λόγους να χρειαστεί να αλλάξετε γνώμη και στάση απέναντι στο ζήτημα, αν το ήπιο και το ισόρροπο της ανάπτυξης λειτουργήσει ως πράσινο φως για τις εξορύξεις με μια ανάλογη πολιτική καραμέλα ελαχιστοποίησης των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον μας, δηλαδή στην προστατευόμενη περιοχή και στη συγκεκριμένη ζώνη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου κ.λ.π., και με σημαντικά τα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για τη χώρα, κ.λ.π.,. Όλα αυτά στην περίπτωση κατά την οποία δεν τηρηθεί η διαβεβαίωση την οποία μετέφερε ο Περιφερειάρχης από την ανάδοχη εταιρεία. Και οι πολιτικοί άνθρωποι είναι και ξεχνάνε.
Αυτό όμως, το να αλλάξετε εσείς γνώμη και στάση, θα είναι απολύτως θεμιτό, μακράν κάθε επίκρισης και ανεξαρτήτως της όποιας αιτιολόγησης από μέρους σας, δηλαδή το να αναθεωρήσετε την άποψή σας, εφόσον δεν έχετε δεσμευτεί γραπτώς και ενυπόγραφα για το ζήτημα ούτε στα χαρτιά του Δήμου, ούτε στη λίστα άλλου Φορέα κίνησης πολιτών, αλλά ούτε και αποδεικνύεται ως επίσημη θέση σας σε έντυπο πρόγραμμα τετραετίας του συνδυασμού σας, αν αυτό υπήρξε ή αν δεν μας διαφεύγει ως κείμενο.
Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε νίψει τας χείρας σας με καθαρό πετρέλαιο.
Για τον λόγο αυτόν λοιπόν, λέμε εμείς ότι, προτού την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δημάρχου Δήμου Ζαγορίου, θα ήταν εύλογο να εκδώσετε ένα λακωνικό Δελτίο Τύπου στο οποίο θα κάνετε γνωστό ότι, εκτός του να συντάσσεστε με τη νέα απόφαση του Δ.Σ., να δηλώσετε ρητά ότι θα επαναφέρετε το θέμα στο νέο Δ.Σ., για μια νέα απόφαση αντιπροσωπευτική του σώματος της νέας δημοτικής Αρχής, προκειμένου να κάνετε πράξη τον προφορικά δεδηλωμένο σεβασμό σας σε αυτή την τελευταία απόφαση του Δ.Σ., την οποία όπως δηλώσατε παρευρισκόμενος στα έδρανα του Δ.Ζ., (24/06/19) θα την τηρήσετε κατά γράμμα και όχι κατά το «εφόσον χρειαστεί» των δηλώσεών σας.
Τα γραπτά και οι υπογραφές μένουν, οι δηλώσεις εξανεμίζονται.

Υγ. Στην περίπτωση κατά την οποία αγνοούμε την ύπαρξη γραπτής προεκλογιής-προγραμματικής θέσης του Συνδυασμού σας για το ζήτημα «έρευνες για υδρογονάνθρακες και πιθανή εξόρυξη στο Ζαγόρι» ή στην περίπτωση κατά την οποία η δημόσια τοποθέτησή σας την 24η Ιουνίου 2019 έχει καταγραφεί στα Πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ., και συνιστά ρητή δέσμευση, ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη ενώ θα επανέλθουμε με νέα επιστολή αναφορικά στη "συγνώμη" μας

Με εκτίμηση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


____________________________________________________________________
Το θέμα όπως αναρτήθηκε στην Home/Ανακοινώσεις Δήμου Ζαγορίου

Νέο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

«Κατά των ερευνών και ο νέος Δήμαρχος
Ξεκάθαρη θέση κατά των ερευνών και πιθανής εξόρυξης πήρε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, σημειώνοντας ότι και σε προεκλογικές δηλώσεις του είχε ταχθεί κατά και το ίδιο πράττει και τώρα. «Σεβόμενος την απόφαση του Δ.Σ. θα την τηρήσω κατά γράμμα. Αν γίνουν εξορύξεις ο τόπος μας θα είναι τελειωμένος, θα γίνει κρανίου τόπος, έχουμε μεγάλη ευθύνη να τον παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές». Ο κ. Σουκουβέλος ερωτηθείς από συμβούλους, νυν και νεοεκλεγμένους, αν θα φέρει το θέμα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, απάντησε ότι εφόσον χρειαστεί θα το πράξει.»



Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση ΕΔΩ