Οι 27 θετικές ψήφοι που έδωσαν Σουκουβέλο




27 θετικές ψήφοι ήταν αρκετές να τον εκλέξουν!

Ο εικονιζόμενος, Γιώργος Σουκουβέλος, τραπεζικός υπάλληλος σύμφωνα με το βιογραφικό του, μεταξύ άλλων πολιτικών και κοματικών μετακλητών θέσεων ευθύνης που κατείχε μέχρι πρότινος και ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση είναι τέως δήμαρχος Δήμου Τύμφης και νυν δήμαρχος Δήμου Ζαγορίου.
Κατάγεται από το Σκαμνέλι της εκλογικής περιφέρειας – δημοτικής ενότητας Τύμφης που απέχει 52 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και  25 από τους Ασπραγγέλους.

Όπως γράψαμε προεκλογικά, ο κ. Σουκουβέλος επέστρεψε από τα «γιαννιώτικα»  πράματα στα αυτοδιοικητικά πράματα του Ζαγορίου, μετά από πέντε περίπου χρόνια τυπικής απουσίας.
Είναι ο τρίτος στη σειρά καλλικρατικός δήμαρχος, με δεύτερο τον απερχόμενο κ. Βασίλη Σπύρου και πρώτον τον κ. Παπαναστασίου που το 2009 μετέτρεψε σε Δημοτικό Μέγαρο ένα τυπικό δίπατο σπίτι της Ντοβράς, στεγάζοντας εκεί την έδρα του Δήμου Ζαγορίου που ο Καλλικράτης υφάρπαξε εν μια νυκτί από το Τσεπέλοβο.
Παρεμπιπτόντως, ο κ. Παπαναστασίου κατέβηκε στις 26 Μάη υποψήφιος σε περιφερειακό ψηφοδέλτιο όπου έλαβε 2.175 ψήφους και σίγουρα κάποιες από το Ζαγόρι, δεδομένου ότι το 2014 έλαβε 1.809 ψήφους για τον Δήμο μας.

Ο κ. Σουκουβέλος είναι ο Δήμαρχος της προσεχούς τετραετίας.  
Επεκράτησε του κ. Σπύρου με ποσοστό 51,67%, που απαριθμείται σε 1.870 ψήφους με μαξιλάρι τις 1.843 ψήφους που έλαβε την Α’ Κυριακή. 
Δηλαδή 27 ψήφους επιπλέον.
Ο κ. Σπύρου έλαβε ποσοστό 48,33% που απαριθμείται σε 1.749 ψήφους.
Δηλαδή 242 ψήφους επιπλέον.

Η εκλογή κρίθηκε στη διαφορά των 121 ψήφων.

Την Β’ κρίσιμη Κυριακή ψήφισαν 1.156 λιγότεροι από την Α’ Κυριακή.
Δεν προσήλθαν 1 στους 4 που συνιστούν σημαντικό αριθμό απεχόντων σε ποσοστό 23,5% περίπου επί των ψηφισάντων της Α΄ Κυριακής. 
Επίσης από τους 4.922 που ψήφισαν για Δημοτικό Συμβούλιο, οι 218 δεν ψήφισαν για Ευρωκοινοβούλιο και προφανώς Περιφερειακό... στην Α' αίθουσα - κάλπη.   

Πώς επεκράτησε ο κ. Σουκουβέλος;

Σίγουρα όχι από την αφετηρία του Τύμφη, όπως θέλουν να λένε κάποια τοπικά ΜΜΕ. 
Από τους «αριθμούς» προκύπτει ότι η εκλογική συμπεριφορά της Δημοτικής Ενότητας - Εκλογικής Περιφέρειας Κεντρικού Ζαγορίου έδωσε τόσο καλό μερίδιο από τις «τσουμανικές» ψήφους και όχι μόνο, που έκριναν καθοριστικά την εκλογή του κ. Σουκουβέλου.
Σημειωτέον ότι με ανακοίνωση του ο Συνδυασμός «Όραμα για το Ζαγόρι», κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

Δεδομένων λοιπών των αποτελεσμάτων και της διαφοράς, εστιάζουμε μαθηματικά στα πρόσημα των κρίσιμων αριθμών και στα αθέατα «συν – πλην» των 5 εκλογικών περιφερειών που επηρέασαν από την Α’  στη Β’ Κυριακή με κόψε-ράψε το «μαξιλάρι» των μονομάχων και προστιθέμενων σε αυτά αγνώστου αριθμού «τσουμανικές» που έπεσαν στην κάλπη της Β', έκριναν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ κ. Σουκουβέλου. 

27 θετικές ψήφοι ήταν αρκετές να τον εκλέξουν!

Στο μαξιλάρι του κ. Σουκουβέλου καθάρισαν 27 θετικοί ψήφοι, ικανές να τον εκλέξουν!
Δηλαδή, 1.843 Α’ + 27 θετικές = 1.870  Β’    

Στο μαξιλάρι του κ. Σπύρου καθάρισαν 242 ψήφοι, πλην ανεπαρκείς να υπερκεράσουν αυτές του κ. Σουκουβέλου.  
Δηλαδή, 1.507 + 242 θετικές  = 1.749   

Ανεξάρτητα από τη διαφορά, σημασία έχουν τα πρόσημα που σημείωσαν στις 5 εκλογικές περιφέρειες και που κάνουν τη διαφορά. 
Την Β’ Κυριακή ψήφισαν 1.156 λιγότεροι
Αν υποθέσουμε ότι οι 1.156 ήταν «Τσουμανικοί», τότε…

Ψήφοι Τσουμάνη…       1.425             
                                     -1.156   λιγότεροι  
                                          269  «Τσουμανικοί» προσήλθαν Β’  Κυριακή
                                        -242   επιπλέον ψήφοι  Σπύρου Β’  Κυριακή  
                                                27  επιπλέον ψήφοι  Σουκουβέλου Β’  Κυριακή  

Συμπερασματικά οι «αριθμοί» λένε ότι η Τύμφη έριξε Σπύρου και το Κεντρικό Σουκουβέλο.
Επίσης, το Πάπιγκο του κ. Τσουμάνη έριξε Σπύρου.

Αμελητέος προφανώς ο αριθμός των 9 θετικών ψήφων της Τύμφης από όπου εφορμά ο κ. Σουκουβέλος, αλλά το «τσουμανικό» Τσεπέλοβο των 472 ψήφων Α' αποτέλεσε μάλλον και το βασικό «αντικλείδι» της κάλπης Β΄.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το Τσεπέλοβο είναι το δεύτερο  σε πληθυσμό χωριό του Ζαγορίου, μετά το Πάπιγκο !
Το Τσεπέλοβο ψήφισε (περίπου και σύμφωνα με πληροφορίες μας)…
Α’ Κυριακή: Σουκουβέλος 130 … Σπύρου 25 … Τσουμάνης 165
Β’ Κυριακή: Σουκουβέλος 155 … Σπύρου 75
Δεδομένης της αποχής, ο κ. Σουκουβέλος πήρε 25 και ο κ. Σπύρου 50.





Ουσιαστικά, τα χωριά Τσεπέλοβο - Πάπιγκο και η εκλογική περιφέρεια Κεντρικού Ζαγορίου στο σύνολό της, έστειλαν τον κ. Σουκουβέλο στη Ντοβρά και όχι η Τύμφη των 9 επιπλέον ψήφων.   

Τέλος ρευστό, όλα ρευστά…  
   
Αξιότιμε κ. Σουκουβέλε, ο Δήμος Ζαγορίου εισέρχεται στην τρίτη τετραετία, με αφετηρία  την λογιστική της ετεροβαρούς οικονομικής «τρύπας» των καποδιστριακών δήμων 1998-2010 και την μηδενική καλλικρατική «προίκα» του 2010-14, περνάει στις μελέτες των 3,5 εκατομμυρίων.    
Πάνε 5 χρόνια που ο κ. Παπαναστασίου άφηνε στον κ. Σπύρου τη γνωστή «προίκα» που ποτέ δεν απλώθηκε στο αλώνι της Ντοβράς και ήγγεικε η ώρα για τον κ. Σπύρου να σας αφήνει 3,5 εκατομμύρια σε μελέτες των συρταριών και των φακέλων, με τελευταία αυτή της «Ζαγορίσιας Οδού» όπως τη λέμε εμείς εδώ και 10 χρόνια. 

Κύρια παρακαταθήκη ή «ευχή και κατάρα» θα λέγαμε  που σας αφήνει ο κ. Σπύρου, είναι η δέσμευση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να σεβαστείτε και να μην παρεκκλίνετε της γραμμής που τέθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου κατά των ερευνών και της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ζαγόρι.

Θα επανέλθουμε με την λίστα της καθημερινότητας, που θα σας την κοινοποιήσουμε Δήμαρχε εν ευθέτω χρόνω, καθώς θα σας απασχολήσει σημαντικά και θα είναι ο πρώτος σας «πονοκέφαλος»


Σιδεροκέφαλος Δήμαρχε 

Σύγκλιση για τα Κοινά και Συμφέροντα του Ζαγορίου κ.κ., Σπύρου, Τσουμάνη και λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Ζαγόρι και τα μάτια σας