Εδώ ξεφορτώθηκε τα άχρηστα καλοριφέρ ο άχρηστος





Εδώ ξεφορτώθηκαν τα θερμαντικά σώματα εκείνοι που προφανώς είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί όχι για πρώτη φορά και ούτε τυχαία.

Ο δρόμος δεν τους έβγαλε στη Ντοβρά ή αλλού, στις καθορισμένες θέσεις απόθεσης των ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, ξερά χόρτα, προϊόντα κλαδεμάτων, ηλεκτρικές συσκευές, σώματα καλοριφέρ, οικοδομικά κ.λπ.).
Unesco, Ζαγόρι, Πολιτιστικό Τοπίο, Γεωπάρκο, Κτηνοαγροτουρισμός..... τρένο, αλλά με τα καλοριφέρ στον Αυγερινό και άλλα αδιανόητα για το τοπίο μας, είναι σαν να «βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας» !

Το γεγονός μεταξύ άλλων γεγονότων και πάντα στα πλαίσια τ
ης αυθεραισίας και της παραβατικότητας που εκδηλώνεται στο φυσκό μας περιβάλλον και σε γνώση των αρμοδίων (βλ., ελευθέρα βοσκή και ασυμμόρφωτοι) και προσβάλει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κουλτούρα μας και μας λέει ότι το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου πρακτικά είναι εντελώς αφύλακτο και απροστάτευτο σαν άφραγο αμπέλι.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει και δεν εμπεδώθηκε ποτέ κανένας θεσμικός "φόβος", κανένας φόβος που να φυλάει τα έρμα στο απείρου κάλλους φυσικό περιβάλλον του Ζαγορίου μας και υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO.

Η ατιμωρησία, ως μια ιδιότυπη μορφή ασυλίας στην περιοχή, ενθαρρύνει την παραβατικότητα και γεννάει παραβάτες.
Ποιος δεν το ξέρει αυτό;
Τα φαινόμενα απαντούν!
Η υποβάθμιση του τοπίου σε εικόνες!
Θα καταλάβατε, ότι το Γεωπάρκο δεν επιτηρείται και μόνο με όχηματα από τους δημόσιους δρόμους 
Όταν κάναμε λόγο για περιοδική έφιππη τριπλέτα επιτήρησης κατά τους θερινούς μήνες στις χαραγμένες διαδρομές ΤΕΡΡΑ-ΖΜR μια στις δεκαπέντε από τους φύλακες του Γ. Β-Α, μας χλεύασαν τα γνωστά καφενεία.
Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που προκαλέσαμε και αυτή τη συζήτηση!!!  

Γράφει Νότης
Σε εξέλιξη - θα έλεγε το ρεπορτάζ - η επιχείρηση περισυλλογής και διακομιδής των δύο σωμάτων που βρέθηκαν βορειότερα του χωριού Βραδέτο Ζαγορίου Ιωαννίνων στη θέση Αυγερινός της Τύμφης ή 5ος Σταθμός ανεφοδιασμού ZMR-Marathon+44km και σε υψόμετρο 1.750 μέτρα.   
Τα δύο θερμαντικά σώματα αγνώστου προέλευσης, εντοπιστήκαν από διερχόμενο πεζοπόρο πλάι στη λούτσα που μοιάζει με φυσική λίμνη.  
Στο σημείο αυτό καταλήγει χωματόδρομος 4 χιλιομέτρων των κτηνοτρόφων αλλά και των «αγιοκυνηγών», που ξεκινά από 5ο χιλιόμετρο της ασφάλτου από Καπέσοβο προς Βραδέτο.   
Να σημειώσουμε ότι στη χωμάτινη διαδρομή έχουν πρόσβαση μόνο τετρακίνητα οχήματα και ασφαλώς τα ημιφορτηγά (αγροτικά) εκείνα που εξυπηρετούν τις τακτικές κτηνοτροφικές ανάγκες από τα τέλη Απριλίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου.
Καμία αμφιβολία ότι  ο Δήμος θα στείλει αμέσως άνδρες του με το ημιφορτηγό του, αν και το λεωφορείο του βγαίνει ως εκεί γιατί θεάθηκε κάποιες φορές! ……. να περισυλλέξει τα άτυχα σώματα που έχασαν το δρόμο της ανακύκλωσης και ξέπεσαν στη λούτσα.
Ζήτημα τα «ογκώδη σκουπίδια» μας και η οικολογική συνείδηση…….  αγαπητοί μας αδελφοποιητοί δημότες του Δήμου Βεστφαλίας!  
Καμία αμφιβολία όμως κύριε Καλοριφέρ ότι τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, ξερά χόρτα, προϊόντα κλαδεμάτων, ηλεκτρικές συσκευές, σώματα καλοριφέρ, οικοδομικά κ.λπ.) αν τα βάλεις σε μια άκρη στο χωριό σου εκεί δίπλα στους 5 κάδους ανακύκλωσης, θα τα πάρει το φορτηγό-προσωπικό του συνεργείου συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων του Δήμου μας.
Άστα κάπου να τα πάρει ο blacksmith που περνάει τακτικά!
Ή, τα φόρτωσες τα σιδερικά στην καρότσα για να μην πετάει κώλο το φορτηγάκι σου στη λάσπη  της ανηφόρας του Αυγερικού και μετά ευκολάκι η κατηφόρα;
Αν δεν ήταν για πρόσθετο βάρος και αν έχουν τα σώματα εκεί από το φθινόπωρο, τότε κάποιος που επιτηδεύεται στο σημείο;
Όχι, αυτό, το ποιος τα πήγε και τί σχέση έχει με το πεδίο της λούτσας, αυτό δεν αφορά εμάς, αλλά βρε άνθρωπε τι έστεισες εκεί πάνω τα σώματα!!!
Για εικαστική παρέμβαση στο τοπίο, δεν ταιριάζει.
Ρίξτα στον Σπαστήρα 

Γρίφος και τα σώματα 
Πολλοί γρίφοι στο Εθνικό Γεωπάρκο 
Λύστε τους γρίφους

Solid Waste recycling in rur... 
Να υπενθυμίσουμε εδώ στα δυο «ασυνείδητα ή ανεγκέφαλα σώματα καλοριφέρ» ότι ο Δήμος Ζαγορίου είναι εταίρος στο δίκτυο «Ανακύκλωση στερεών αποβλήτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές» (Solid Waste recycling in rur Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 Ιnterreg IPA.

Για τις ευαίσθητες περιοχές του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου όπου η αυθαιρεσία και παραβατηκότητα χτυπάει κόκκινο, δέον αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες γεωσκόπησης του Κοπέρνικου……. αν ο Κοπέρνικος εντοπίζει «σώματα που πετάνε άλλα σώματα»......... 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση

Εδώ πέταξαν άχρηστα καλοριφέρ!

EPIRUSPOST.GR 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020