Ανοιχτή επιστολή fb της ΄Ενωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου



Ανοιχτή  επιστολή fb της ΄Ενωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου





Ενωση Τουριστικων Επιχειρησεων Ζαγοριου

Αγαπητέ μας μέλη, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επιστολή του Δ.Σ. της ΕΤΕΖ προς την νέα Δημοτική Αρχή Ζαγοριου και ευχόμαστε απο καρδιάς καλή και εποικοδομητική θητεία.

ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 14/11/2019 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ: 002/19
ΠΡΟΣ :ΔΗΜΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΙΝ :ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΥ
ΚΟΙΝ:ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε συνέχεια συνάντησης που είχαμε με την παράταξη σας πριν τις δημοτικές εκλογές και έπειτα από διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΤΕΖ, θεωρούμε πως θα πρέπει να σας κοινοποιήσουμε την παρούσα επιστολή με σοβαρά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου και έχουν επισημανθεί πάρα πολλές φορές στις συνεδριάσεις μας.

Ελπίζουμε πως με μια στένη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και Δήμου θα καταφέρουμε να λύσουμε αρκετά από τα θέματα αυτά και να βελτιώσουμε το τουριστικό προιόν του Ζαγορίου καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους μελλοντικούς μας επισκέπτες.

Στην παρούσα επιστολή η ΕΤΕΖ θα αναφερθεί επιγραμματικά στα ζητήματα που μας αποσχολούν και σε δεύτερο χρόνο είμαστε στην διαθεσή σας για διεξοδική ανάλυση καθώς και παρουσία μας σε μελλοντικά δημοτικά συμβούλια με σκοπό να παρουσίασουμε τις απόψεις μας επι των θεμάτων τα οποία παραθέτουμε παρακάτω.

1. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΕΖ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2020

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


4. Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΕ ΚΙΟΣΚΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

5. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

6. ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ.

7. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ.

10. ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

11. ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

12. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

13. ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

14. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

15. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ INFOSTAND ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

16. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

17. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

18. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ

19. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

20. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

21. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΗΣΙΑ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ.

Όλα τα παραπάνω επιγραμματικά αποτελούν μια σειρά θεμάτων για τα οποία θα πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις. Η συνεργασία ΕΤΕΖ και Δήμου μοναδικό στόχο έχει να οδηγήσουμε το Ζαγόρι στην επόμενη μέρα. Η ΕΤΕΖ θα σταθεί στο πλευρό του Δήμου και της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη για την δυναμική ανάπτυξη του Δήμου και του τουριστικού προίόντος της περιοχής.

Αναμένουμε σύντομα να προγραμματίσουμε μια συνάντηση μαζί σας όταν εσείς το κρίνεται απαραίτητο.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου

 ___________________________________________________________


Αγαπητή ΕΤΕZ και φίλοι του ΖΚΣ



Συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες σας, τις αγωνίες τις προσδοκίες σας να πάτε το Ζαγόρι μας μπροστά και επάνω και σας ευχόμαστε ειλιλικρινά, να έχετε άμεση απόκριση γραπτή και ικανοποίηση των τόσο καίριων ζητημάτων συντεχνιακών και μη από τον Δήμο Ζαγορίου της νέας Δημοτικής Αρχής, που είναι και ζητήματα όλων των δημοτών μας.

Επιτρέψτε μας φίλοι μας και ΕΤΕZ, είτε σας ενδιαφέρει είτε όχι, είτε σας ελκύει είτε σας απωθεί, να καταθέσουμε την εμπειρία μας στην παρούσα, που λέει ότι οι δημοτικές αρχές κώφευαν συστηματικά και ιδιαίτερα κατά το πρώτο ήμισυ του Καλλικράτη σε δεκάδες σημαντικά ζητήματα που έχουμε αναδείξει,  θίξει  και υποδείξει επανειλημμένα ως τώρα.  
Υπεκφυγή και αποσιώπηση στα κόκκινα, απέναντι στον μεμονωμένο δημότη και στο καθημερινό πρόβλημά του. Τα γραπτά είναι εδώ! Μια σειρά ζητημάτων κοινά ή παρόμοια με της ΕΤΕΖ, τα έχουμε ως πάγια αιτήματα στον φάκελο του βοώντος εν τη ερήμω.

Εκφράζουμε ευθαρσώς την πεποίθησή μας ότι είχαμε απέναντί μας έναν δήμο «εγωιστή» με την εσωστρέφεια του στη θαλπωρή των γραφείων του και την εξωστρέφειά του στα τοπικά τηλεοπτικά παράθυρα. Επίσης «εκκεντρικό» δήμο, αν λάβουμε υπόψη την προβεβλημένη αυθεντία να αποφασίζει επί "ενός ανδρός αρχή" στα δημοτικά συμβούλια, καθώς ήταν συνήθως διαφορετικός,  αντίθετος, αλαζόνας και κάποιες φορές αδιάλλακτος απέναντι στην κοινή αντίληψη και για την ερμηνελια και την αποδοχή πολλών ζητημάτων που υποδείκνυε η απλή προβληματική της καθημερινότητας στη δημοτική μας ζωή.

Η μη απόκριση είναι απόδειξη της αντίληψης που είχαν οι δημοτικές αρχές και περισσότερο η πρώτη για τη διαβούλευση των εκάστοτε ζητημάτων με τους δημότες και της αντίληψης για την έννοια της συνεργασίας, αλλά και της ευηκοιας που θα προσδοκούσε κανείς ώστε να είναι αυτή το κύριο ανακλαστικό μιας δημοτικής αρχής.

Μιλήσαμε σε παρελθοντικό χρόνο «είχαμε», με την ελπίδα ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα σβήσει κάθε ίχνος της πεπατημένης και θα ακούσει την τοπική κοινωνία, θα συζητήσει με τους επαγγελματικούς και του επιστημονικούς φορείς, με τις τυπικές και άτυπες συλλογικότητες. Θα απαντά στις επιστολές (email) έστω με ένα «ελήφθη», κάτι που δεν το έκαναν οι προηγούμενοι για κανένα θέμα, θα συνδιαλέγεται δημιουργικά με όλους και για όλα, όταν πρόκειται για υπεύθυνο δημόσιο διάλογο με θέσεις και απόψεις που απαντούν αποτελεσματικά στα ζητήματα της δημοτικής ζωής και της προοπτικής της και το σπουδαιότερο δεν θα μεροληπτεί και δεν θα προσεταιρίζεται.  
Είμαστε σίγουροι και δεν θα θέλαμε να διαψευστούμε.   

Στην τυπική σας σεζόν, εκτός από το ZMR και τα Σεμινάρια που προσέλκυσε το φυσικό μας περιβάλλον και μόνο αυτό (!), πρέπει να δημιουργηθούν – «επινοηθούν» και άλλα γεγονότα. Ένας Δήμος, καλός συνεργάτης του τοπικού επιχειρηματία και επιτηδευματία, με τεχνογνωσία, με συνεκτική ευελιξία και συνειδητό όραμα, θα είχε να προσφέρει ουσιαστικά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στο γενικό επιχειρείν του παραγωγικού μας ιστού και από τυπικός υποστηριχτής ή μέγας μικροχορηγός των σημαντικών «ιδιωτικών εξωζαγορίσιων πρωτοβουλιών» που ευτυχώς τρέχουν το καλοκαίρι, να γίνει εμπνευστής και δημιουργός μιας υψηλής επιχειρηματικότητας από το Ζαγόρι για το Ζαγόρι, με βασικούς του μοχλούς και πυλώνες του την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ζαγορίου.

Μακάρι, σε όλα !!!


Παρεμπιπτόντως σας λέμε ότι στο ιστολόγιό μας (δεξιά) υπάρχει το λογότυπό σας με υπερσύνδεσμο.

Επίσης απορία μας, γιατί με ΚΕΦΑΛΑΙΑ μια τόσο σημαντική υπόμνηση;

___________________________________________________________
Δικά μας από τη γραμμή και κάτω

Γράφει Μίκα 
Με την ΕΤΕΖ «συμπίπτουμε:

1. Ανανέωση Διαδικτυακού  τόπου Δήμου Ζαγορίου
Προτείναμε ανανέωση και φόρμα αιτημάτων δημοτών και ανοιχτή γραμμή με καταγραφή κλήσεων
2. Μιλήσαμε αρκετά και ΕΔΩ
3. Το θίξαμε στις Διεθνείς Εκθέσεις
4. Το εξαντλήσαμε κυριολεκτικά! Καλά με τα στερεά απόβλητα, αλλά με τα τηγανέλαια τι γίνεται;
5. Το εξαντλήσαμε!
6. Το εξαντλήσαμε!
7. Το εξαντλήσαμε!
8. Συντεχνιακό της ΕΤΕΖ
9. Συντεχνιακό της ΕΤΕΖ
10. Το μελετήσαμε αλλά δεν το ανακοινώσαμε
11. Το εξαντλήσαμε
12. Το θίξαμε
13. ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
 Σύνδεση έγινε στον Κόμβο Αράχθου. Δρόμο 33 χλμ ζητάμε κατευθείαν προς Κήπους.
14. Οι περιφερειακοί δρόμοι στα θεωρούμενα "τουριστικά χωριά" είναι αυτονόητοι
15. Το θίξαμε
16. Συντεχνιακό της ΕΤΕΖ
17. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΟΥ... ο  χρόνος αλλάζει ίδια και  απαράλλακτα στη επί δέκα χρόνια στη Ντοβρά!    
18. Τόπος στάθμευσης ή  κατά τόπους τόποι στάθμευσης τροχόσπιτων
19. Το εξαντλήσαμε κυριολεκτικά ΕΔΩ !  Έπεσε στο δημοτικό κενό
20. Χρήσιμο ως αντίδραση - πολιτική προστασία
21. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΡΟΥ - Βολικό... Προτείναμε υδρομετρητές από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο