British hiker found dead in Greece's Pindus mountains


British hiker found dead in Greece's Pindus mountains

Vikos canyon in the Pindus Mountains, where the body of a British man was found
By Nick Squires
12 SEPTEMBER 2019 • 7:48PM

Βρετανός ορειβάτης βρέθηκε νεκρός στα βουνά της Ελλάδας, στην Πίνδο



Το σώμα του Βρετανού ορειβάτη που εξαφανίστηκε στα βουνά της βόρειας Ελλάδας βρέθηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης.
Ο άνδρας, που ονομάζεται Robert Frome, ετών 26, προφανώς έπεσε σε χαράδρα, ενώ περπατούσε στα βουνά της Πίνδου που βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
The paralegal assistant had been missing since Sunday, με την αναζήτηση να παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
Αν το τηλέφωνο ήταν ενεργοποιημένο, οι διασώστες θα κατάφερναν να εντοπίσουν τη θέση του μέσω του σήματος.
Αναφέρθηκε από τον πατέρα του ότι αγνοείται, αφού ο νεαρός άνδρας δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στην πόλη της Κόνιτσας.
Το αυτοκίνητο του βρέθηκε στο χωριό Μικρό Πάπιγκο το βράδυ της Δευτέρας.
Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αναζήτηση με ελληνικό ελικόπτερο, με ομάδα και αξιωματικούς διάσωσης έκτακτης ανάγκης, αλλά και σκύλους που οδήγησα στο να βρεθεί το σώμα του στις πλαγιές μιας ρεματιάς.
Η επιχείρηση ξεκίνησε την Πέμπτη για την προσπάθεια ανεύρεσης του σώματος του, με τη συμμετοχή ενός ιδιωτικού ελικόπτερου και με ειδικούς διασώστες στο πλήρωμα.
Αλλά το απότομο του εδάφους δυσκόλευε την προσπάθεια ανάσυρσης.
«Είδαμε από το ελικόπτερο ότι υπάρχει ένα σώμα στη χαράδρα» ανέφερε εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας στο The Telegraph.
"Ωστόσο βρίσκεται σε πολύ, πολύ δύσκολη θέση. Περιμένουμε να έρθουν ειδικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας και θα προσπαθήσουμε να ανασύρουμε το σώμα μέχρι την Παρασκευή. "
Ο θάνατος του κ. Frome έφερε ομοιότητες με αυτόν ενός άλλου Βρετανού που πέθανε πρόσφατα σε πεζοπορία στην Ελλάδα.

Η Δρ Natalie Christopher, 35 ετών, αστροφυσικός και ορειβάτης, πήγε για μια πρωινή εκδρομή στο νησί της Ικαρίας, τον Αύγουστο του Αιγαίου.
Το σώμα της ανακάλυψε αργότερα στο βάθος μιας βαθιάς χαράδρας, περίπου ένα μίλι από το ξενοδοχείο όπου διέμενε μαζί και ο φίλος της, ενώ οι ερευνητές είπαν ότι είχε γλιστρήσει και πέσει.
Η επιστήμονας της Οξφόρδης ζούσε στην Κύπρο, όπου ήταν συνήγορος των γυναικών που ασχολούνται με τον αθλητισμό, καθώς και της συμφιλίωσης μεταξύ του ελληνικού νότου και του τουρκικού βορρά της διαιρεμένης νήσου.